Letterenfonds biedt nu steunmaatregel voor de boekhandel
Ziet dit bericht er niet goed uit?
Bekijk het in een webbrowser.


PERSBERICHT

6 mei 2021

Stimuleren van schrijversoptredens in boekhandels

Extra steunmaatregel voor boekhandels en schrijvers

Nu de boekhandels weer open zijn en de Boekenweek in aantocht is, komt het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond met een vervolg op de steunmaatregel om schrijversoptredens in boekhandels te stimuleren. Boekhandels kunnen tot 1 juli 2021 met korting een of meer auteurs boeken, waarmee de drempel wordt verlaagd voor het organiseren van optredens van schrijvers die – afhankelijk van de dan geldende mogelijkheden – op locatie, online of hybride zijn.

Boekhandels kunnen via De Schrijverscentrale een of meer schrijversoptredens boeken, waarbij het Letterenfonds het honorarium voor de schrijvers subsidieert tot maximaal € 500 per optreden. Daarnaast ontvangt de boekhandel via de Boekverkopersbond een extra bijdrage van € 500 voor de organisatiekosten. Boekhandels kunnen tot 1 juli 2021 auteurs boeken, maar de schrijversactiviteiten kunnen eventueel later in het jaar plaatsvinden. Er is budget voor minimaal 150 schrijversoptredens in 100 boekhandels.

Iedere denkbare publiekspresentatie komt in aanmerking. Van interviews met een schrijver en online leesclubs tot signeersessies in de etalage en liveoptredens. Hiervoor kunnen schrijvers en illustratoren in alle literaire genres worden geboekt: van kinder- en jeugdliteratuur tot non-fictie, poëzie en spoken word. 

Aanvragen en voorwaarden

Boekhandels kunnen voor boekingen van schrijvers contact opnemen met De Schrijverscentrale, info@deschrijverscentrale.nl, tel. 020 623 49 23. Kijk hier voor de voorwaarden, aanvragen kunnen online worden ingediend. 


De Boekenweek wordt georganiseerd door de CPNB en vindt plaats van 29 mei tot en met 6 juni; het thema is dit jaar Tweestrijd.

#schrijversopstap #steunjeboekhandel #boeknujeschrijver

Noot van de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Foto 1: Philip Dröge signeert in Van der Velde Boeken A-kerkhof in Groningen. 
Foto 2: Flip van Doorn signeert buiten bij Van der Velde Boeken in Leeuwarden.

Over het Letterenfonds

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers, literaire tijdschriften en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. www.letterenfonds.nl

Over De Schrijverscentrale

De Schrijverscentrale is het landelijk aanspreekpunt voor advies en bemiddeling bij schrijversbezoeken. Al onze kennis en kunde zetten we in om literatuur en verhalen te verspreiden door ontmoetingen met schrijvers te regelen voor boekhandels, scholen en bibliotheken. Zo maken we literatuur breed zichtbaar en stimuleren we het lezen. Met de jaarlijkse 4.500 schrijversactiviteiten worden 400.000 lezers bereikt, waarvan 260.000 kinderen en jongeren. Vrijwel alle Nederlandse auteurs en illustratoren zijn bij De Schrijverscentrale aangesloten. www.deschrijverscentrale.nl

Over de Boekverkopersbond

De Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond U.A. is een serviceorganisatie van en voor boekondernemers, die samen met zijn leden voorwaarden schept voor profijtelijk ondernemen en toegevoegde waarde levert voor de continuïteit en vitaliteit van de boekenbranche. www.boekbond.nl