Ziet dit bericht er niet goed uit?
Bekijk het in een webbrowser.


PERSBERICHT

Uitnodiging uitreiking Europese Literatuurprijs 2019

De jury van de Europese Literatuurprijs 2019 heeft de prijs toegekend aan de Oostenrijkse auteur Arno Geiger en zijn Nederlandse vertaler Wil Hansen voor de roman Onder de Drachenwand (De Bezige Bij). U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking tijdens Crossing Border festival op zondag 3 november van 14.30 tot 16.15 uur in Studio B in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Het programma, onder leiding van gastheer en juryvoorzitter Abdelkader Benali:

  • Welkom, prijsuitreiking en dankwoord
  • Optredens van muzikant Alfian Emir Adytia en actrice Betty Schuurman
  • Arjan Peters in gesprek met Arno Geiger en Wil Hansen

Na afloop is er gelegenheid om het glas op de winnaars te heffen.

Meer informatie over het programma is hier te vinden. De entree is gratis, maar graag aanmelden door te mailen naar milena@crossingborder.nl.

De Europese Literatuurprijs wordt financieel mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het Lira Fonds en de De Lancey & De La Hanty Foundation.

Over de Europese Literatuurprijs

De Europese Literatuurprijs vraagt specifiek aandacht voor hedendaagse romans uit het Europese taalgebied en benadrukt daarmee de literaire diversiteit en culturele rijkdom van Europa. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 voor de schrijver en € 5.000 voor de vertaler van het bekroonde boek.

De jury, onder leiding van voorzitter Abdelkader Benali, zegt over de winnende titel: ‘Onder de Drachenwand is een slimme combinatie van dagboek, brief en literaire geschiedschrijving – en de vertaling van Wil Hansen onderscheidt zich door het omzetten van Geigers brede palet van stijlen en registers in een levendig en sprankelend Nederlands waarin de stijl optimaal tot bloei komt. In een uitzonderlijk rijk literair jaar voor de Europese literatuur bekronen we een roman die deel uitmaakt van de grote Europese romantraditie: polyfoon, menselijk en geëngageerd.’

Over Crossing Border

Op Crossing Border Festival kom je grootse namen en nieuw talent tegen. Elk jaar komen meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten van over de hele wereld samen in Den Haag. De 27ste editie beslaat een week, met zowel overdag als ’s avonds programmering op de podia van Theater aan het Spui, de Centrale Bibliotheek, de Nieuwe Kerk en Filmhuis Den Haag.

Onlangs is festivalkrant The Crossing Border Post verschenen, met daarin vele achtergrondartikelen over de auteurs en artiesten die op het festival te zien zullen zijn. Lees de digitale versie van de krant hier.